26 EUR
Cetearylsulfát sodný
Cetearylsulfát sodný
Používa sa v kozmetike na čistenie a ako penidlo. Je tiež účinným emulgátorom, pretože viaže nekompatibilné zložky, ako je olej a voda. Podporuje tiež rovnomerné rozloženie zložiek vo výrobku.
Je to zložka schválená pre certifikovanú prírodnú kozmetiku.
Chemické názvy: kyselina sírová, zmiešané cetyl a stearyl estery, sodné soli.
Je to bezpečná kozmetická zložka. Na webovej stránke www.ewg.org, z ktorej často čerpáme, sa uvádza nasledovné:
Celkové riziko - nulové.
Nulová súvislosť s rakovinou.
Vývojová a reprodukčná toxicita - nulová.
Alergia a imunotoxicita - nula.
Ekotoxín - nula.
V rámci Zloženia ( Zloženie) je vždy lepšie, ak je uvedená v druhej polovici zoznamu zložiek, pretože potom možno predpokladať, že je jej málo.
SYNONYMÁ: CETOSTEARYLSULFÁT SODNÝ, CETYL/STEARYLSULFÁT SODNÝ, CETEARYLSULFÁT SODNÝ,
Cetearylsulfát sodný sa nachádza v týchto výrobkoch
Zveřejnění článku: 21. 02. 2019


