Črevá nie sú tabu

Črevá nie sú tabu

Zo záložky
Naše črevo je úžasné stvorenie, citlivé, zodpovedné a účinné. Ak sa k nemu budeme správať dobre, urobí nám dobre. Je to dobré pre každého. Črevá vykonávajú dve tretiny nášho imunitného systému. Buchta alebo kúsok tofu dodáva nášmu telu energiu na život. Po mozgu má najväčší nervový systém. Alergie, váha a naše pocity sú úzko spojené s bruchom.
Mladá vedkyňa Giulia Endersová vo svojej knihe pôvabne vysvetľuje, čo ponúka nový lekársky výskum a ako si vďaka týmto poznatkom môžeme zlepšiť každodenný život.

Takže kniha o h....

Pre mňa - dobre napísaná kniha, ktorá zaujme laika aj odborníka. Každý si v nej niečo nájde.

Do týdne

13,90 EUR s DPH

ks

Dopyt na produkt
Údaje zadané v tomto formulári sú dôverné. Jeho vyplnením a odoslaním súhlasíte so spracovaním zadaných údajov.
V rámci GDPR nám poskytujete citlivé informácie o svojom zdravotnom stave, čo si vyžaduje váš informovaný súhlas so spracovaním týchto údajov. Tu nájdete viac informácií o tom, kam sa váš vyplnený formulár dostane a čo sa s informáciami deje - Ako prebieha spracovanie.
 *
 *
 *
Iné súhlasy alebo nezhody
Políčka s hviezdičkou sú povinné.

Popis

AUTOR
Gilulia Enders
České vydanie EUROMEDIA GROUP a.s.
1. vydanie 2020

Úryvok z knihy

p. 63
Alergie, intolerancie a neznášanlivosť
Jedna z teórií alergií je založená na trávení v tenkom čreve. Keď sa nám nepodarí rozložiť bielkovinu na jednotlivé aminokyseliny, môžu z nej zostať malé kúsky. Tie sa za normálnych okolností nevstrebávajú do krvi. Nečakaná sila však spočíva v jemnosti - v tomto prípade v lymfe. Takéto malé čiastočky môžu byť uzavreté v kvapke tuku, dostať sa s ňou do lymfy a tam ich zachytia pozorné imunitné bunky. Tie v lymfatickej tekutine odhalia napríklad drobnú časticu arašidov a zaútočia na prirodzene cudzie teleso.
Pri ďalšom stretnutí s týmto telieskom sú naň lepšie pripravené a môžu zaútočiť razantnejšie - niekedy stačí aj to, že arašid vezmú do úst, a informované imunitné bunky už "siahajú po guľomete". Výsledkom sú čoraz ťažšie alergické reakcie, ako napríklad extrémny opuch tváre a jazyka. Takto sa vysvetľujú alergie spôsobené najmä potravinami, ktoré sú mastné a zároveň bohaté na bielkoviny, ako sú mlieko, vajcia a predovšetkým arašidy. Existuje jednoduchý dôvod, prečo takmer nikto nie je alergický na mastnú slaninu na raňajky. My sami sme z mäsa a zvyčajne ho dokážeme veľmi dobre stráviť.

Kapitoly

1. Črevo nie je tabu

Ako sa miešame? A prečo sa oplatí pýtať
Vstupná hala do tráviacej sústavy
Anatómia čriev
Čo skutočne jeme
Alergie, intolerancie a neznášanlivosť
Stručná história hovienok

2. Nervový systém čriev

Ako naše orgány transportujú potravu
Kyslé grganie
Zvracanie
Zápcha
Mozog a črevá

3. Svet mikróbov

Človek ako ekosystém
Imunitný systém a naše baktérie
Vývoj črevnej mikroflóry
Obyvatelia čriev dospelého človeka
Úloha črevnej flóry
Zlé baktérie a parazity.
O čistote a dobrých baktériách
Kto je Giulia Endersová
Giulia Endersová (ročník 1990) vykonáva výskum v rámci svojej doktorandskej práce na Inštitúte mikrobiológie a nemocničnej hygieny vo Frankfurte nad Mohanom. Je dvojnásobnou štipendistkou Nadácie Wilhelma a Else Heraeusovcov. V roku 2012 získala 1. cenu vo vedeckej súťaži vo Freiburgu, Berlíne a Karlsruhe za svoju prednášku Darm mit Charme (Stráže nie sú tabu). Táto prednáška sa stala hitom na You Tube. Žije v Mannheime a vo Frankfurte.
Velikost balení
280 strán
Značka
Různé
Strevo-neni-tabu-strevni-mikrobiom

Črevá nie sú tabu

13,90 EUR s DPH Do týdne

ks

Vhodné kombinace