Čínska dietetika v modernom svete

Čínska dietetika v modernom svete

Praktický sprievodca zdravou výživou podľa TČM.
Vynikajúce dielo MUDr. Ľudmily Bendovej, ktoré sa oplatí preštudovať. Vďaka veľmi prehľadnému podaniu autorky môže kniha poslúžiť nielen lekárom zaoberajúcim sa TCM, ale aj tým, ktorí sa chcú sami aktívne začať starať o svoje zdravie.
Kniha obsahuje vysvetlenie základov tradičnej čínskej diéty, ako aj množstvo receptov, ktoré potešia najmä tých, ktorí chcú hneď začať variť a stravovať sa.
Vychutnajte si.

Údaje zadané v tomto formulári sú prísne dôverné. Jeho vyplnením a odoslaním súhlasíte so spracovaním zadaných údajov.
Podľa nového nariadenia EÚ - GDPR nám poskytujete citlivé informácie o svojom zdravotnom stave, čo si vyžaduje váš informovaný súhlas so spracovaním týchto údajov.
Aby ste vedeli, s čím súhlasíte, uvádzame opis spôsobu, akým takéto spracovanie vykonávame. Formulár vám príde e-mailom na adresu Mgr. Jana Kubíčková. Tam sa nachádza dovtedy, kým naň neodpovie a hneď potom sa vymaže. Keďže odpovedá z emailu, zostáva visieť v odoslanej pošte. Na vašu žiadosť ho odtiaľ môžeme kedykoľvek vymazať. Nerobíme to však automaticky. Doručená pošta je tiež nejaký čas v systéme eshopu, odkiaľ sa pravidelne vymazáva - automaticky. Nemáme záujem tieto informácie uchovávať.
Viac informácií o ochrane údajov na tomto e-shope nájdete TU.
Ak ani po prečítaní všetkých týchto potrebných formalít nie ste spokojní, pošlite nám svoju otázku.
Predtým sme otázky a odpovede po súhlase zverejnili, aby boli prístupné aj ostatným (opakujú sa dosť často). Toto však už nemôžeme robiť. To však nevadí, najdôležitejšie veci sú tu už z čias pred nariadením GDPR.
 *
 *
 *
Iné súhlasy alebo nezhody
Políčka s hviezdičkou sú povinné.

Popis

Úryvok z knihy

Hroznové víno - PUTAO
PRÍRODA, CHUŤ: Má vyvážený charakter, sladkú a kyslú chuť.
VLASTNOSTI: Zvyšuje čchi a posilňuje krv (najmä tmavé odrody). Používa sa pri liečbe reumatizmu a artritídy, tiež pri príznakoch prechladnutia. Je močopudný a lieči bolesť pri močení. Priaznivo pôsobí aj na pečeň pri zápaloch a žltačke. Obklad z roztlačeného čerstvého hrozna sa prikladá zvonka na hnisavé rany a musí sa meniť každých 8 hodín, pretože zabraňuje množeniu škodlivých mikroorganizmov. Liečivo pôsobí dávka 30 g rohoviny denne, v akútnych prípadoch dvojnásobok tohto množstva.
UPOZORNENIE: Výrazná a nadmerná konzumácia hrozna môže znížiť ostrosť videnia.
Datle - WULOUZI
Chuť: Teplá povaha a sladká chuť.
VLASTNOSTI: Zahrieva stredné srdce a prospieva čchi. Upokojujú kašeľ a posilňujú trávenie.
ANÍZ - BAJIAO HUXIANG
PRÍRODA, CHUŤ: Teplá povaha a korenistá, sladká chuť.
VLASTNOSTI: Vstupuje do dráhy sleziny a obličiek. Zahrieva jang, rozptyľuje chlad a harmonizuje čchi.
POUŽITIE: Používa sa pri chlade v strednom ohni s vracaním a bolesťami brucha, tiež pri stagnácii qi v tenkom čreve, herniách (prietrži), slabosti obličiek a bolestiach v bedrách. Je užitočný aj pri bolestiach pri močení. Používa sa aj pri zápche sprevádzanej nafúknutým bruchom a dýchavičnosťou.
VAROVANIE: Podľa tradície môže nadbytok badyánu poškodiť oči a vyvolať výsev vredov. Neodporúča sa pri nedostatku jin (horúčava rúk a nôh, nočné potenie, nespavosť).
Velikost balení
108 strán / brožovaná väzba
Značka
Knihy
Dietetika podle čínské medicíny

Čínska dietetika v modernom svete