12,30 EUR
Agaricus (Brazílsky hríb) sušený 100g
Agaricus (Brazílsky hríb) sušený 100g
Vitálne huby sa v tradičnej čínskej medicíne používajú už tisícky rokov.
Agaricus sa v tradičnej medicíne používa pre vysoký obsah polysacharidov na podporu imunitného systému.
Agaricus je tiež veľmi chutný a používa sa do šalátov, polievok, rizota a je vynikajúci ako príloha k mäsu.
Popis
Základná príprava:
Zalejeme potrebným množstvom horúcej vody a necháme 30 minút napučať.
Odporúčaný čas varenia je 10-15 min.
Všetky huby MycoMedica sú testované v nemeckom laboratóriu na prítomnosť ťažkých kovov, pesticídov atď. Nie sú ožarované a zbierajú sa ručne. Ponúkame vitálne huby najvyššej kvality z prísne kontrolovaného pestovania.
Receptúra:
Krémové rizoto s brazílskymi hubami
pre 4 osoby
- 50 g sušeného agáve
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica masla
- 2ks šalotky
- 200 g guľatozrnnej ryže na rizoto
- 1dcl bieleho vína
- 1l zeleninového vývaru
- 100g parmezánu
- soľ
- korenie
Postup prípravy:
- Namočte požadované množstvo agariky do mlieka na noc
- na olivovom oleji a masle osmažte nadrobno nakrájanú šalotku
- pridáme ryžu a zľahka opečieme do zlatista (asi 2 min.)
- prilejeme víno a necháme ho odpariť
- pridáme vyžmýkané a nakrájané huby
- vývar nechajte pomaly bublať na ďalšom horáku. Pridávajte po jednej naberačke, stále miešajte, a keď sa vývar vstrebe, pridajte ďalší. Po 15-20 minútach by mala byť ryža hotová, ale pevná na skus.
- Dochuťte soľou a korením
- Nakoniec pridajte nastrúhaný parmezán a vmiešajte ho do rizota.
- posypte rizoto na tanieri trochou parmezánu
Pripravili pre vás šéfkuchári spoločnosti MycoMedica Míša Kholová a Jan Průša.
- Velikost balení
- 100 g
- Značka
- MycoMedica

Agaricus (Brazílsky hríb) sušený 100g